Oswald – en tokig hund

Oswald är en livlig jycke. Han har mycket energi och älskar att ge sig ut på språngmarcher i skogen. Därför åker vi ofta ut på picknickar och tar Oswald med oss. Det är bara att packa ner lite mat i en picknickkorg och låta Oswald åka i hundluckan, så är vi snart på ett härligt picknickställe. Ibland kan dock Oswalds energi orsaka lite problem. Det gäller att hålla honom i schack för att vi ska kunna njuta av picknicken i lugn och ro.

Den här gången hade vi begett oss till ett picknickställe som låg vackert beläget vid en sjö. Det fanns gott om grönområden för Oswald att springa omkring på. Han tyckte om att se kanadagässen i horisonten och springa efter dem – även om han förstås aldrig kom nära. Oswald är också en riktig vattenhund. Därför tog han första tillfället att springa ned till sjön och ta sig ett dopp. Eftersom det var en solig dag tänkte vi inte att det gjorde så mycket – men Oswalds nästa drag var desto ödesdigrare.

Ett dråpligt misstag

När han kom upp ur sjön började han nämligen omedelbart springa mot kanadagässens favoritplats. När han kom fram hade alla gässen flugit iväg – men de hade lämnat efter sig en hel del avföring. Det blir ju lätt så när många djur samlas på samma ställe. Oswald, den spjuvern, tog det tveksamma beslutet att rulla runt som besatt på den här delen av gräsmattan. Det ledde till att han täcktes av gässens efterlämningar som enkelt fastnade i hans tjocka päls. Vi försökte få Oswald att sluta, men det ledde bara till att han sprang tillbaka till vår filt.

Här skakade han snart vildsint på pälsen – och det ledde till att det flög gåsbajs överallt. Vår picknick fick därmed ett abrupt slut eftersom det enda alternativet var att åka hem och duscha. Lyckligtvis hade husse precis vunnit jackpotten på 3xcasino på sin iPhone. Det var tur eftersom vi var tvungna att betala för kemtvätten av picknickfilten samt köpa ny mat till middagen. Så kan det gå när man har en hund som är lite för nyfiken och energisk ibland. Förhoppningsvis tar han det lite lugnare nästa gång.