Längtar du efter en lekfull valp? Det gjorde i alla fall vi, och det var det som ledde oss till var vi är idag. Vi hoppas kunna erbjuda tips och råd för andra potentiella hundägare där ute, som hoppas att liksom oss göra det bästa valet i sina liv. Det är mycket jobb och en del slit, men i slutändan är det alltid värt det.

Om oss

Den här bloggen kommer att handla om vårt äventyr som ägare av en livlig Golden Retriever. Vi som har startat bloggen och är Oswalds husse och matte heter Anna och Göran. För att kortfattat beskriva oss, så jobbar jag, Anna, fortfarande på kommunen medan Göran är förtidspensionerad. När våra egna barn lämnade boet började vi känna att det fanns utrymme för någon mer i våra liv. Vi bestämde oss därför för en hund. Oswald har redan på bara några år fyllt våra liv med oerhört mycket glädje, och vi har sagt många gånger att det var ett av de bästa valen vi har gjort. Det finns bättre och värre stunder, men det känns alltid kul. Han fyller våra liv med spänning.

Oswald

Stjärnan på den här bloggen kommer att vara Oswald. Vi tog emot honom när han var en någon månad gammal valp, och han har växt otroligt mycket sen dess. Han är en hund med mycket fart, men som samtidigt är oerhört kramgo. Oswald är en renrasig Golden Retriever, och han är nyligen fyllda fem år. Han har alltså ett bra tag kvar innan pension, till skillnad från mig och Göran. Oswald är oerhört intelligent och tycker om att delta i allt vi gör, allt från vandringar till Tv-tittande i soffan. Han fungerar bra med grannbarnen och han tycker väldigt mycket om bananer.

Livet med Oswald

Jag brukar ta med honom på mina kvällspromenader, och Göran brukar ta med honom ut i skogen. Eftersom att hundar, och då framför allt Golden Retrievers, älskar aktivitet brukar han ibland få följa med även där, även om pälsen trasslar förfärligt då. Han är därför en följeslagare av bästa sort. Även om han tycker mycket om att röra på sig har han ett lugnt sinne, och skäller inte allt för mycket. Han lär sig snabbt nya kommandon och hämtar därför lika gärna apportpinnar som tidningen.

Se till att följa med på vår resa för att vara säker på att du inte missar något av Oswalds äventyr!